Acasă Politic A găsit Guvernul de unde să-și umple sacul – de la studenți

A găsit Guvernul de unde să-și umple sacul – de la studenți

DISTRIBUIȚI
foto:bugetul.ro

  151091 – 15072019 –   În ședința Comitetului Executiv Național de luni, dincolo de remanierea miniștrilor, liderii partidului discută un pachet de măsuri economice care să fie adoptate odată cu rectificarea bugetară.

De exemplu, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea să taie bursele studenților care pe perioada verii nu muncesc: Adică studenții care nu au un job, fie el și part-time, nu vor mai primi burse de merit. De asemenea, Teodorovici va propune limitarea călătoriilor gratis cu trenul pentru studenţi la cel mult 12 călătorii anual.

O măsură deja discutată, așteptată însă de electoratul din opoziție, este cea privind impozitarea tuturor pensiilor speciale. Conform unor surse guvernamentale, Executivul vrea să impoziteze pensiile mai mari de 10.000 de lei. Pragul minim al impozitului, de la care pleaca discuţia în interiorul partidului, este de 30%, însă procentul ar putea fi mai mare, de până la 50. Trebuie găsită şi o formulă în funcţie de care să se stabilească suma de la care vor fi impozitate pensiile, în funcţie de salariul mediu brut.

De asemenea, potrivit Digi24.ro, sporurile pentru condiţii periculoase ale funcţionarilor publici vor fi stabilite în sumă fixă. Este vorba de sporurile de periculozitate pe care le încasează funcţionarii publici. Majoritatea încasează un spor în cuantumul a 15% din salariu. Surse din guvern au explicat că, în anii următori, în care legea salarizării unitare va duce la creşteri de salarii, sporurile respective vor pune presiune pe bugetele administraţiei centrale, motiv pentru care Guvernul vrea să stabilească o sumă fixă pentru aceste sporuri, astfel încât sporurile să nu crească odată cu salariul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.