Acasă Social Aparare Contractul de achiziţie a corvetelor, atribuit asocierii Şantierul Naval Constanţa – Naval...

Contractul de achiziţie a corvetelor, atribuit asocierii Şantierul Naval Constanţa – Naval Group

DISTRIBUIȚI

  150973 – 03072019 – Contractul de achiziţie a corvetelor multifunctional destinate Marinei Militare Române a fost atribuit asocierii Şantierul Naval Constanţa – Naval Group, a anunţat miercuri ministrul Apărării Gabriel Leş.

            ”Cred cu tărie că este un moment extrem de important pentru Forţele Navale Române, care după cum spun de fiecare dată, de aproape 30 de ani nu au a primit tehnică nouă. E primul program de asemenea anvergură. (…) Luni, 1 iulie, am primit de la Departamentul de Armamente raportul prin care am fost informat, în calitate de ministru, cu privire la finalizarea procedurii specifice organizate la nivelul departamentului pentru atribuirea acordului-cadru pentru furnizarea produsului corvetă multifuncțională. Conform acestei informări, oferta câştigătoare a fost declarată cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș.

            Potrivit ministrului, „perioada de livrare a acestor corvete este de 7 ani de zile, în trei ani de zile prima corvetă”, urmând ca celelalte trei, până la termenul în maxim 7 ani de zile

            „În acelaşi contract se va face şi modernizarea fregatelor pe care le avem în acest moment în înzestrare”, a explicat ministrul Leș.

Astfel, până în 2026, România va avea patru corvete iar prima navă va fi construită până în 2022. Sursa:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.