Acasă Politic În Bihor s-a refăcut USL

În Bihor s-a refăcut USL

DISTRIBUIȚI
foto:bihoreanul.ro

151229 – 29072019 –  UDMR Bihor, PSD, ALDE și PNL au semnat un acord pentru a susţine împreună proiectele de dezvoltare a judeţului, inclusiv pentru aducerea de curse externe pe aeroport (problemă în care liderii Consiliului Judeţean refuzaseră până acum orice colaborarecu Primăria), dar şi pentru repartizarea echitabilă a banilor către primăriile din judeţ, relatează Bihoreanul.

Comunicatul a fost transmis presei locale în format editabil, nesemnat, neştampilat şi neînsoţit de nicio fotografie de la semnarea acordului ai cărui semnatari sunt preşedinţii celor patru formaţiuni politice la nivel de judeţ: Ioan Mang (PSD), Ciprian Blejan (ALDE), Cseke Attila (UDMR) şi Ilie Bolojan (PNL).

Potrivit documentului, în aceeaşi zi, 28 iulie, ”liderii judeţeni ai PSD, ALDE, UDMR şi PNL au semnat un acord ce are ca scop dezvoltarea, lărgirea şi normalizarea colaborărilor politice la nivelul Consiliului Judeţean Bihor (CJB) şi Consiliului Local al municipiului Oradea (CMO)”, valabil până în 2024.

Ilie Bolojan a declarat că ”există două raţiuni pentru care am semnat acest acord”: împărțirea banilor pentru primării și proiectele comune pentru Bihor și Oradea, care se întind pe mai mult de un ciclu electoral. Liderul PNL Bihor a menționat că noua formulă de distribuire va fi aplicată inclusiv la împărţirea bugetelor pentru primăriile din judeţ pe anul 2019, la şedinţa Consiliului Judeţean programată marți, 30 iulie. USR nu a fost invitat la discuții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.