Acasă Externe Agenda Europeana MAE, precizări de presă: ministrul Szijjártó a solicitat „ignorarea deciziilor instanțelor judecătorești...

MAE, precizări de presă: ministrul Szijjártó a solicitat „ignorarea deciziilor instanțelor judecătorești şi intervenția statului român în justiție”

DISTRIBUIȚI

151039 – 10072019 – În continuarea comunicatului privind întrevederea avută de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, MAE face următoarele precizări:

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, a avut loc la solicitarea expresă părții române, în condițiile menținerii de către partea ungară a unei atitudini neconstructive și pentru a descuraja provocările constante ale părţii ungare.

În timpul întrevederii, ministrul ungar al afacerilor externe, Péter Szijjártó, a solicitat ignorarea deciziilor instanțelor judecătorești şi intervenția statului român în justiție.

Ministrul Teodor Meleșcanu a reamintit omologului său ungar că într-un stat democratic, cu stat de drept funcțional și care respectă valorile europene și, implicit, principiul separației puterilor în stat, nu este acceptabilă o intervenție a Guvernului în Justiție.

De asemenea, ministrul român a solicitat încă o dată omologului său ca oficialii unguri să evite pe viitor orice provocări la adresa României”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.