Acasă Politic Meleșcanu: Atenție la regiunea transnistreană

Meleșcanu: Atenție la regiunea transnistreană

DISTRIBUIȚI

150946 – 02072019 –   Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut ieri o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, aflat la prima sa vizită la București de la preluarea mandatului.

            Ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat interesul pentru consolidarea relației bilaterale speciale, în baza Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. De asemenea, a menționat prioritatea acordată promovării proiectelor de conectare ireversibilă a Republicii Moldova, prin România, la spațiul și valorile UE, cu accent pe proiectele de interconectare în domeniul energetic.

            Cu această ocazie, ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat importanța crucială a continuării parcursului european al Republicii Moldova, prin implementarea Acordului de Asociere încheiat cu UE și a reformelor aferente apropierii de Uniunea Europeană, apreciind că nu există altă opțiune viabilă pentru Republica Moldova decât continuarea angajamentului european.

            În cadrul discuțiilor, șeful diplomației române a subliniat necesitatea continuării poziției Republicii Moldova în privința reglementării conflictului din regiunea transnistreană, cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele sale recunoscute internațional și cu respectarea vectorului său pro-european. Totodată, ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat importanța consolidării comunității de limbă, cultură și istorie care stă la baza relației speciale cu Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.