Acasă Externe Agenda Europeana Responsabilităţile foștilor comisarilor europeni Ansip și Crețu, transferate temporar

Responsabilităţile foștilor comisarilor europeni Ansip și Crețu, transferate temporar

DISTRIBUIȚI

150983 – 04072019  – Ca urmare a demisiei lui Andrus Ansip și Corinei Crețu funcțiile de comisar european în urma alegerii lor în noul Parlament European, președintele Jean-Claude Junker a decis transferul  temporar, către vice- președintele Maros Šefčovič, respectiv comisarul Johannes Hahn, a responsabilităţilor care reveneau celor doi foști comisari.

Andrus Ansip a deținut funcția de vicepreședinte pentru piața unică digitală, iar Corina Crețu a fost responsabilă de politica regională. Cu experiența sa ca vicepreședinte al Uniunii Energiei și șef al echipei care conduce acest proiect, Maroš Šefčovič are expertiza necesară și o bună relaţionare, elemente care îi permit că asigure continuitatea portofoliului digital al pieței unice în perioada de tranziție. Johannes Hahn, comisarul pentru politica de vecinătate europeană și negocierile de aderare, a fost responsabil pentru politica regională în timpul mandatului său anterior și, prin urmare, are toate cunoștințele și relațiile necesare pentru a gestiona temporar portofoliul politica regională.

Acest transfer de responsabilități este în conformitate cu articolul 17 alineatul (6) din Tratatul privind Uniunea Europeană și cu articolul 248 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în temeiul căruia Președintele Comisiei Europene poate decide acest lucru.

Juncker a informat Parlamentul European, prim-ministrul Finlandei Antti Rinne, titularul actual al președinției Consiliului UE, vicepreședintele Šefčovič, comisarul Hahn, și alți membri ai comisiei, în legătură cu preluarea, temporară, a celor două portofolii.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRefresh
Articolul următorVreme capricioasă în continuare 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.