Acasă Stiință Se întâmplă la Măgurele

Se întâmplă la Măgurele

DISTRIBUIȚI
foto:zf.ro

  151127 – 18072019 –    Compania românească Simultec a produs un nou simulator de zbor, de ultimă generaţie, care va fi folosit pentru antrenarea piloţilor de elicoptere de nouă generaţie, E un simulator de nouă tone, produs sută la sută în România de ingineri şi programatori care au absolvit cursurile facultăţilor din România.

Tehnologia folosită îi ajută chiar şi pe cei mai experimentaţi piloţi să îşi testeze reacţiile chiar şi în cele mai dure scenarii: oprirea motoarelor, daune după provocate de forţe inamice, condiţii meteo extreme.

Simulatorul va fi exportat unei țări din Africa.

Fabrica românească este cel mai mare producător de simulatoare din Europa, iar în uzina de la Măgurele se produc şi simulatoare de submarine, nave militare tancuri şi avioane de luptă.

Fabrica Simultec din Măgurele, parte a grupului israelian Elbit Systems, produce anual peste cinci simulatoare de zbor, iar 90% din producţie merge către export. Costul de producţie pentru un simulator performant care imită fidel zborul unui elicopter poate ajunge şi la 10 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

Compania israeliană multinaţională Elbit Systems activează în domeniul militar şi este prezentă şi pe piaţa locală prin patru fabrici. Compania are în total peste 500 de angajaţi în România şi la nivel internaţional circa 13.500.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.