Acasă Externe Sensibilități

Sensibilități

DISTRIBUIȚI

151016 – 09072019 – Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, susține că răspunsul la invitația adresată de Igor Dodon către Klaus Iohannis de a efectua o vizită oficială la Chișinău s-ar putea lăsa așteptat.

Solicitat de ProTV, diplomatul a precizat că există mai multe „sensibilități” în acest sens. ”Au fost anumite declarații făcute în Republica Moldova, unele dintre ele nu neaparat foarte prietenoase la adresa României. Voi aveți sensibilitățile dvs, dar și noi avem sensibilitățile noastre”, a declarat Daniel Ioniță, citat de Deschide.md.

Totuși, a spus ambasadorul, acest lucru nu va avea efect asupra sprijinului României acordat Republicii Moldova. De fiecare dată când se pune problema referitoare la discuțiile despre Moldova, diplomații români, fie la ONU, Geneva sau Viena, sau oriunde pe glob, știu că trebuie să susțină Republica Moldova”, a precizat Daniel Ioniță.

La sfârșitul lunii iunie, Igor Dodon a avut o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis. El a anunțat că ”la finele convorbirii a reiterat invitația pentru Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova”. Președintele Dodon l-a mai invitat pe Iohannis la Chișinău, cel din urmă însă i-a răspuns în termeni diplomatici, așa cum se cuvine la nivel de stat, că ”răspunsul îl va primi la timpul potrivit”. Foto: Caleaeuropeana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.