Acasă Politic USR: Petiție către Avocatul Poporului

USR: Petiție către Avocatul Poporului

DISTRIBUIȚI

150955 – 02072019 – Deputatul Cristina Iurișniți (USR) a transmis Avocatului Poporului o petiție prin care îi solicită să atace la Curtea Constituțională ordonanța de urgență privind Codul Administrativ.

            Codul Administrativ a fost adoptat abuziv prin ordonanță de urgență de către Guvern, reglementând în peste 600 de articole întreaga administrație publică centrală și locală din România, fără să existe o dezbatere reală în Parlament și fără să se țină cont de opiniile specialiștilor în drept.

            Ceea ce este cu adevărat grav este că acest Cod Administrativ nu satisface nevoile reale ale administrației din România, ci răspunde intereselor de partid ale baronilor locali, încălcând flagrant o serie de drepturi constituționale.

            Iată cum, printr-o presiune pusă de către baronii locali, actualul Cod Administrativ a eliminat transportul în trafic județean din sfera serviciilor publice, eliminând obligațiile de serviciu public ale  transportatorilor de a acorda reduceri elevilor și de a acorda abonamente cu tarife preferențiale pentru aceștia. Astfel, elevii au pierdut posibilitatea de a le fi decontat parțial transportul către școală de către Consiliile Județene. Dreptul la învățătură prevăzut de Constituția României este astfel limitat abuziv, iargratuitatea învățământul devine o formă fără fond în fața intereselor politice ale baronilor locali.

            ”Este revoltător modul în care Guvernul României, care ar trebui să fie responsabil de facilitatea accesului la educație al copiilor noștri le încalcă dreptul la învățătură, dar, concomitent,  conferă o serie de privilegii profund injuste conducătorilor din administrația locală. Prin acordarea pensiilor speciale aleșilor locali, fără să fie respectat principiul contributivității, se încalcă flagrant orice principiu de drept fiscal cu privire la justa așezare a sarcinilor fiscale ale contribuabililor și, mai mult decât atât, se creează discrepanțe sociale, fondurile publice, în loc să fie alocate către educație, sunt folosite în scopuri politice fără să existe vreo legitimitate sau vreun temei legal în acest sens”, declară  Cristina Iurișniți (USR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.