Acasă Externe Agenda Europeana Amplă operațiune pan-europeană împotriva traficului de minori pentru exploatare sexuală. România, ...

Amplă operațiune pan-europeană împotriva traficului de minori pentru exploatare sexuală. România, una dintre țările participante

DISTRIBUIȚI

151362 – 09082019 – Europol a susținut o operațiune pan-europeană împotriva traficului de minori pentru exploatare sexuală, cerșit forțat și exploatare a forței de muncă. Operațiunea, condusă de Marea Britanie, a implicat autoritățile de aplicare a legii din 16 state membre ale UE, Islanda și Elveția *.

În perioada 17-23 iunie 2019, au fost verificate peste 127.000 de persoane, 63.800 de vehicule și 1.100 de locații. Autoritățile au verificat proprietăți private, unități comerciale, hoteluri, autobuze și stații de tren, porturi de feribot, aeroporturi și treceri de frontieră. Campaniile de prevenire în școli pentru informarea minorilor despre riscurile traficului de persoane au făcut parte și din activitățile operaționale.

Rezultatele generale includ 34 de arestări pentru trafic de persoane și 36 de arestări pentru alte infracțiuni, precum furt, diseminarea materialelor de exploatare sexuală a copiilor și facilitarea imigrației ilegale. În timpul acțiunilor, au fost identificate 206 de potentiale victime, dintre care 53 minore. In urma verificărilor au fost d3schise 31 de noi cazuri de trafic de persoane în diferite țări participante.

În timpul operațiunii, experții în traficul de persoane de la agențiile de aplicare a legii, ofițerii de protecție a copilului, asistenții sociali, reprezentanții municipalităților și organizațiilor neguvernamentale s-au alăturat eforturilor pentru identificarea potențialelor victime și investigarea cazurilor de trafic de copii.

Europol a facilitat schimbul de informații între țările participante și a analizat informațiile operaționale din bazele de date ale Europol pentru a oferi conducătorilor de anchetă.

* Următoarele țări au participat la Zilele de acțiune comună: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Islanda, Letonia, Lituania, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.