Acasă Economie ANPC introduce cazierul contravențional 

ANPC introduce cazierul contravențional 

DISTRIBUIȚI

 151536 – 29082019 –  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) va introduce, din 1 septembrie, cazierul contravențional pentru a evita încălcările repetate ale normelor și amendarea firmelor care au primit deja avertisment.

Cazierul contravențional va permite identificarea operatorilor economici și a faptelor pentru care s-au aplicat deja sancțiunea avertismentului, astfel încât la o nouă încălcare, aceasta să nu mai fie repetată.

Experiența dobândită în cadrul controalelor realizate de comisarii ANPC în decursul timpului a arătat că probele (foto și video) obținute în aceste situații au fost esențiale în câștigarea unor procese în instanță, în baza proceselor verbale de constatare a contravenției încheiate cu această ocazie. ANPC respectă legislația în vigoare modificând procedura de control prin luarea unor măsuri necesare pentru a asigura că filmarea și fotografierea în cadrul actului de control devin obligatorii, doar cu informarea comerciantului, și fără a i se solicita acestuia un acord prealabil în vedere preconstituirii de probe, afirmă ANPC.

Comunicatul oficial aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.