Acasă Politic Apel la civilizație

Apel la civilizație

DISTRIBUIȚI

 151356 – 09082019  –   Ministrul Internelor, Mihai Fifor, a făcut un apel, joi, la cetățenii care vor participa la protestele din 10 august să o facă în mod pașnic și legal, subliniind că este ”convins” că generalul Constantin Florea va gestiona transparent și fără ”incidente” desfășurarea evenimentelor.

”Îi indemn pe cei care vor participa la manifesațiilor din 10 august să o facă pașnic, să să o facă în mod legal. Este categoric un drept fundamental al cetățeanului de a protesta, un drept pe care îl respectăm. Sunt absolut convins că noul comandant al Jandarmeriei Române, generalul Florea, are capcitatea de a gestiona în mod cât mai corect, transparent, legal și fără incidente desfășurarea fără incidente desfășurarea evenimentelor. Vă stau la dispoziție și asigur că vom continua reforma”, a declarat Fifor.

Șeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuț Sindile, a fost înlocuit cu inspectorul șef al Jandarmeriei Dolj, Constantin Florea, cu doar 10 zile înainte de protestul de sâmbătă.

Sindile a fost împuternicit la comanda Jandarmeriei din 15 august 2018, după violențele de la mitingul din 10 august, când jandarmii au intervenit în forță împotriva manifestanților. La momentul 10 august, Sindile era prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș.

În 21 septembrie 2018, Cătălin Ionuț Sindile a fost pus sub acuzare de către procurori pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă în dosarul violențelor de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, alături de Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei, dar și alături de cel care conduce și acum Jandarmeria Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan, precum și alături de comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

Generalul de brigadă Constantin Florea, în vârstă de 53 de ani, a fost inspector-șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi „Mihai Bravu” Dolj din anul 2009.

Potrivit CV-ului său de pe site-ul instituției, între 2005 și 2009, Florea a fost comandant adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzeşti” Craiova, iar înainte, respectiv între 2004-2005, a fost adjunct al comandantului şi șef de stat major la Comandamentul Județean de Jandarmi Dolj.

Constantin Florea a absolvit Colegiul Național de Apărare, dar și Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.