Acasă Uncategorized Cincisprezece cetăţeni din Irak, opriți la graniţa cu Ungaria

Cincisprezece cetăţeni din Irak, opriți la graniţa cu Ungaria

DISTRIBUIȚI

151345 – 08082019  –   În data de 07.08.2019, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, județul Arad, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competență. În cadrul acțiunii, polițiștii de frontieră au observat, în zona de responsabilitate, mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei.

Echipajele mobile au intervenit cu operativitate depistând la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, printre culturile din zonă, cincisprezece persoane.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cetăţenii sunt din Irak, dintre care 10 femei, 4 bărbaţi şi un minor, cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani. În cadrul verificărilor, cetățenii irakieni au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, în cauză se efectuează cercetări faţă de cetăţenii irakieni pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.