Acasă Economie Complexul Europa, raiul evazioniștilor, închis de trei săptămâni 

Complexul Europa, raiul evazioniștilor, închis de trei săptămâni 

DISTRIBUIȚI

151448 – 21082019 –   De trei săptămâni complexul comercial Europa, raiul evazioniştilor, aflat la marginea Capitalei, este închis ca urmare a unui control de amploare la care au luat parte peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi.

La trei săptămâni distanţă, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2 se află încă acolo continuând verificarea celor peste 500 de standuri. Până astăzi, nu mai puţin de 16 camioane de marfă contrafăcută au fost confiscate şi mai multe persoane, printre care şi un poliţist din cadrul Secţiei 7, au fost reţinute pentru contrabandă, scrie Adevărul.ro. În total 8 persoane se află în arest preventiv, 12 în arest la domiciliu, patru sub control judiciar iar pentru alte două persoane a fost emis un mandat de arest în lipsă. Peste 10.000 de euro şi 15.000 de lei au fost ridicaţi în vederea confiscării în urma controlului.

Autorităţile au transmis că cercetările şi pregătirile pentru această acţiune au fost demarate încă din luna februarie 2019. ”Poliţiştii au pus în aplicare 53 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile şi locurile frecventate de persoane despre care existau date conform cărora ar fi comercializat ţigarete provenite din contrabandă. Totodată, poliţiştii au verificat peste 400 de standuri şi au sigilat aproximativ 500 de standuri unde se comercializau produse purtătoare der marcă protejată sau contrafăcute”, transmitea Poliţia Capitalei, care sublinia că nu mai puţin de 46.000 de ţigarete au fost confiscate. Echipele de poliţişti şi jandarmi au fost însoţite de un elicopter. ”

Autorităţile au avut mai multe tentative de a închide Complexul Europa despre care se spune că este locul unde se spală bani, evaziunea fiscală este de 12 milioane de euro pe an şi nicio construcţie nu are autorizaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.