Acasă Politic Din 2020, cartelele prepay se vor vinde doar cu buletinul

Din 2020, cartelele prepay se vor vinde doar cu buletinul

DISTRIBUIȚI

151513 – 28082019 –  Cartelele preplătite vor putea fi achiziționate doar după prezentarea unui act de identitate prevede o ordonanță de urgență adoptată de Guvern, în contextul tragediei de la Caracal.

Potrivit actului normativ, furnizorii de telefonie mobilă au obligația de a colecta datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM. Decizia va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020 și va fi obligatorie pentru cei care cumpără cartele preplătite după această dată. De asemenea, până la 1 septembrie anul viitor, cei care au cumpărat cartele anterior aplicării deciziei trebuie să-și prezinte datele de identificare. De la această dată, cei care nu respectă obligația nu vor mai putea folosi serviciile de telefonie mobilă.

Persoanele care deja au o cartelă prepay, dar și cei care achiziționează una până la data de 31 decembrie a.c., vor avea la dispoziție opt luni pentru a transmite datele de identificare. Aceste date vor fi puse la dispoziția Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență și utilizate în conformitate cu prevederile de colectare a datelor cu caracter personal.

O altă reglementare importantă a ordonanței de urgență este referitoare la creșterea amenzilor pentru apelurile false la 112. Prin urmare cuatumul amenzilor pentru apelurile false a crescut de cinci ori, de la 1.000 la 5.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.