Acasă Politic PSD nu primește ultimatumuri de la ALDE și nu vrea să audă...

PSD nu primește ultimatumuri de la ALDE și nu vrea să audă de Pro România

DISTRIBUIȚI

151378 – 12082019 – Luni a avut loc o nouă ședință a CEx a PSD, într-un context în care trăinicia alianței PSD-ALDE este pusă la îndoială, iar tensiunile din PSD se ascut din cauza viziunilor diferite ale taberelor post-Dragnea referitoare la viitorul politic al partidului. La ieșirea din Comitetul Executiv, premierul Viorica Dăncilă a declarat: Guvernarea mai are multe de făcut și trebuie să asigure stabilitatea României.

Un alt punct discutat a fost rectificarea bugetară. Eugen Teodororvici a discutat cu colegii din CEX și a răspuns întrebărilor acestora.

Marea parte a ședinței a fost dedicată alegerilor prezidențiale, modul în care vrem să organizăm partidul pentru câștigarea alegerilor, evenimentele pe care vrem să le avem în fiecare județ și programul de deplasări ca să putem ajunge în fiecare județ.

Am discutat despre Congresul din 24 august și despre platforma candidatului. Am dat dovadă de coeziune, a fost o întâlnire foarte bună, majoritatea colegilor și-au spus punctul de vedere.

(despre termenul limită de 20 august) În primul rând, PSD nu acceptă un ultimatul. Am discutat cu domnul președinte Tăriceanu despre programul de guvernare, despre restructurare, în CEx am discutat despre remaniere, nu avem în vedere o restructurare.

(despre cooptarea PRO România) Majoritatea colegilor au decis că nu este oportună cooptarea PRO România. Avem o alianță politică puternică și vrem să continuăm până în 2020. Am avut o discuție cu Victor Ponta despre o eventuală susținere a guvernării.

Victor Ponta a lansat această ipoteză, de a veni la guvernare, dar nu s-a finalizat cu un protocol de venire la guvernare.

Nu ne este teamă de un vot în Parlament, dar prioritar pentru noi este modul de guvernare și voi veni la 1 septembrie cu ajustarea programului de guvernare.

(despre rectificările bugetare) Eu cred că fiecare măsură trebuie dublată de un dialog, au fost propuneri care au avut la bază analize statistice dar pentru a lua o măsură trebuie să ai un dialog cu toți factorii implicați pentru ca acea măsură să fie acceptată. (despre pensiile speciale) Nu am discutat despre adoptarea acestor acte normative.

(dacă s-a gândit să se retragă din cursa prezidențială) Categoric nu. Atât timp cât a existat un vot în CEx și colegii își doresc un candidat PSD nu am luat în calcul acest lucru. Dar nu am discutat cu domnul Tăriceanu despre candidaturi în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut. – sursa: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.