Acasă Externe Agenda Europeana Tatonări europene

Tatonări europene

DISTRIBUIȚI

151439 – 20082019 – Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat marți, la Bruxelles, cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în continuarea dialogului pe care premierul român și oficialul european l-au inițiat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o la 29 iulie a.c..

Premierul român a felicitat oficialul european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și a asigurat de întregul său sprijin în eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european și de a răspunde provocărilor actuale.

Președintele ales al Comisiei Europene a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru rezultatele excepționale obținute de România în exercitarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României,  inclusiv în ceea ce privește conturarea portofoliului alocat țării noastre în cadrul Comisiei Europene.

Cei doi oficiali au discutat despre prioritățile viitoarei Comisii Europene și implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024),  context în care au fost prezentate și obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene – securitatea energetică, sectorul digital, schimbările climatice și rolul UE în plan global.

Cei doi înalți oficiali au convenit să continue dialogul în perioada următoare. – sursa: Guvernul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.