Acasă Anchete A fost destructurată o rețea bulgaro-franceză care se ocupa cu traficul de...

A fost destructurată o rețea bulgaro-franceză care se ocupa cu traficul de ființe umane pentru exploatare prin muncă

Au fost identificate 167 de potențiale victime

DISTRIBUIȚI

151804 – 24092019 – Autoritățile bulgare și franceze de aplicare a legii, susținute de Europol, au destructurat săptămâna trecută un grup infracțional organizat implicat în traficul de ființe umane pentru exploatarea prin muncă și spălare de bani. În anchetă au fost implicați peste 80 de investigatori din Bulgaria și Franța.

Grupul infracțional recruta muncitori din Bulgaria pentru sezonul de recoltare în Franța. Anchetele au condus la identificarea a 167 de potențiale victime, angajate de patru companii viticole dinn apropiere de Lyon. Autoritățile franceze a legii au arestat patru membri ai grupului, trei din Bulgaria și unul din Franța. Membrii bulgari ai grupului se ocupau cu recrutarea forței de muncă din Bulgaria, în timp ce francezul se ocupa cu problemel logistice, inclusiv organizarea cazărilor pentru lucrători.

Grupul de criminalitate organizată funcționa în spatele unei afaceri legale, o agenție pentru ocuparea forței de muncă cu sediul în Bulgaria. Compania recruta resortisanți bulgari din regiuni defavorizate ca lucrători sezonieri pentru sectorul agricol francez. Muncitorii semnau contracte de muncă într-o limbă străină, în timp ce li se spunea că vor primi 60 de euro pe zi. Pe lângă salariu, lucrătorilor li s-a promis și locuință și transport.

În realitate, ei erau trimiși în Franța prin intermediul unui transport fără licență și apoi cazați cu bani pe care muncitorii îi primeau ca salariu. La finalul contractelor de muncă, agenția a reținut și cheltuielile de transport, dar și alte taxe, din salariul final. Salariile finale ale lucrătorilor erau adesea insuficiente pentru acoperirea costurilor de călătorie înapoi în Bulgaria. Rețeaua a folosit acești bani și i-a spălat prin proprietăți în Franța.

Europol a sprijinit ancheta facilitând schimbul de informații sigure, oferind suport operațional, analitic și de informații și implementând un analist pentru a susține acțiunile operaționale din Franța. De asemenea, Europol a finanțat mai multe întâlniri operaționale și a oferit sprijin financiar pentru schimbul de experți pentru investigațiile la fața locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.