Acasă Social Administratie ANI sesizează DNA în legătură cu un fost consilier în Ministerul Dezvoltării

ANI sesizează DNA în legătură cu un fost consilier în Ministerul Dezvoltării

DISTRIBUIȚI

151810 – 25092019 – Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) în legătură un posibil fals în declarații și corupție comise de Adrian Mădălin Iscru, fost consilier personal la secretarului de Stat din cadrul MDRAP.

Potrivit unui comunicat de presă, în timp ce ocupa funcția de consilier personal la cabinetul secretarului de Stat din cadrul MDRAP (august – octombrie 2018) era asociat unic și administrator în firma Siluan Proiect (lucru pe care nu l-a menționat în declarațiile de avere și interese depuse la începerea și încheierea mandatului), care a încheiat cu Primăria Comunei Casimcea (Tulcea) două contracte de prestări servicii de peste 45.000 lei, finanțate prin PNDL.

Iscru este bănuit că a folost informațiile la care avea acces în calitate de consilier pentru favorizarea firmei sale.

”Mai mult decât atât, indiciile au la bază și demersurile efectuate de către Iscru Mădălin-Adrian, în sensul preluării unei societăți comerciale, S.C. Hercinic S.R.L., care în perioada 2016 – 2017 avea 0 profit, 10 lei cifră de afaceri și 0 angajați. Astfel, la patru zile după încetarea funcției de consilier, S.C. Hercinic S.R.L. încheie contracte prin PNDL cu mai multe unități administrativ-teritoriale. În perioada 05 octombrie – 28 decembrie 2018, S.C. Hercinic S.R.L. a încheiat 53 de contracte cu 9 unități administrativ-teritoriale, în valoare de aproximativ 13.479.950 lei, finanțate prin PNDL. De asemenea, Iscru Mădălin-Adrian a deținut în perioada 03 decembrie 2018 – 04 ianuarie 2019 și calitatea de consilier onorific al Ministrului Dezvoltării Regionale Și Administrației Publice”, se arată în comunicatul ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.