Acasă Anchete Interne Campania ”10 pentru siguranță” a ajuns la final, dar colaborarea Școală –...

Campania ”10 pentru siguranță” a ajuns la final, dar colaborarea Școală – Poliție Familie continuă

DISTRIBUIȚI

151780 – 23092019

”Protecția și securitatea nu se întâmplă din senin, ele sunt rezultatul unui consens colectiv și al implicării civice. Le datorăm copiilor noștri o viață fără violență și fără frică”. – Nelson Mandela

Sub egida campaniei ”,10 pentru siguranță”, poliţiştii din întreaga țară s–au întâlnit, pe parcursul ultimelor două săptămâni, cu mii de copii din grădiniţe, şcoli şi licee, pentru a le împărtăși din experiența lor și a-i ajuta cu recomandări preventive.

Campania a fost derulată în unitățile de învățământ preuniversitar, atât în mediul urban, cât și rural.

În perioada 7 – 20 septembrie 2019), Poliţia Română a fost alături de celelalte structuri angrenate în campania menită siguranţei copiilor.

Efortul de informare şi prevenire a faptelor antisociale în şcoli s-a materializat prin derularea a 2.134 de activități, prin care elevii au putut afla cum să acţioneze atunci când sunt puşi în situații dificile pe stradă, la şcoală, când sunt singuri acasă sau folosesc internetul.

Mesajele Poliției Române au ajuns la 130.000 de elevi, părinți și profesori.

”Lecțiile de siguranță” au fost interactive, recomandările făcute celor mici fiind transmise într-o manieră mai puțin formală, prin joc, aplicații practice și metode interactive.

Printre temele abordate au fost protejarea patrimoniului, educaţia şi siguranţa rutieră, violenţa şcolară, absenteismul, abandonul şcolar, violenţa domestică, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri, dispariţiile de minori, traficul de persoane, răspunderea penală la minori sau cariera de poliţist.

Temele de prevenire și informare au fost adaptate pentru fiecare grup de copii, in funcție de vârstă și subiecte de interes pentru cei mici.

Atenția și acțiunile polițiștilor se îndreaptă, în continuare, spre elevi, părinți și cadre didactice, iar pentru atingerea obiectivelor vom continua colaborarea cu alte instituții și autorități, astfel că activități de acest fel vom derula pe întreg parcursul anului școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.