Acasă Anchete Interne „Contrabanda e crimă organizată!”

„Contrabanda e crimă organizată!”

DISTRIBUIȚI

  151740 – 18092019 – O nouă campanie anticontrabandă și o nouă donație pentru echipele canine

Campania națională „Contrabanda e crimă organizată!” care urmărește conștientizarea efectelor negative ale fenomenului, a fost lansată la Giurgiu în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Lansată în parteneriat cu ANAF, Direcția Generală a Vămilor (DGV), Poliția de Frontieră, Poliția Română, cu sprijinulC, campania se derulează în perioada septembrie – octombrie în județele de graniță, cele mai afectate de comerțul ilicit și în București. Este a opta campanie publică anticontrabandă de acest tip.

Cu prilejul lansării, JTI România a anunțat continuarea parteneriatului de susținere a echipelor canine, pe baza Protocolului de colaborare demarat în 2005 cu ANAF și continuat ulterior cu Vama. Astfel, încă 11 câini vor fi instruiți la Centrul de Formare Echipe Canine și Întreținere a Dresajului din Giurgiu, urmând să obțină triplă specializare – depistarea de țigarete, droguri și bani. Echipele canine mobile, formate dintr-un inspector vamal și un câine, activează în punctele vamale din toată țara și fac parte din mijloacele operative utilizate de DGV pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigarete, a traficului de droguri și a evaziunii fiscale.

Conform datelor Novel Research, piața neagră a țigaretelor s-a situat în iulie 2019 la 13,7% din totalul consumului. Comerțul ilicit cu țigarete cauzează bugetului de stat prejudicii de circa o jumătate de miliard de euro anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.