Acasă Social Administratie Firea plânge de mila taximetriștilor pe banii bucureștenilor

Firea plânge de mila taximetriștilor pe banii bucureștenilor

DISTRIBUIȚI

151725 – 17092019 –   Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vine cu o nouă pomană electorală. De data asta vrea să le dea taximetriștilor bani din taxele și impozitele plătite de bucureșteni ca sa-și cumpere mașini noi, potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului General pus pe ordinea de zi a ședinței de marți, scrie G4Media.ro.

            Practic, Firea vrea să dea 15.000 de lei (circa 3.100 de euro) fiecărui taximetrist pentru ca acesta să-și caseze mașina și să-și cumpere una nouă cu norma de poluare EURO 6, non-diesel, hibridă sau electrică.

            Programul ar urma să dureze doi ani (2020 – 2021) și ar urma să fie alocate 3.000 de vouchere.

            Gabriela Firea s-a remarcat în mandatul său prin zeci de gratuități acordate unor largi categorii sociale sau profesionale.

            Taximetriștii bucureșteni, mult mai mulți decât în orice capitală din Uniunea Europeană raportat la numărul de locuitori, au venituri destul de mari, mai ales că mulți dintre ei fac curse clandestine noaptea sau în perioada sărbătorilor, prețul pentru o cursă de câțiva km ajungând să fie și de sute de lei. Ei se plâng că tariful este de doar 2lei/km (maximum 3,5 lei/km), dar nu spun că majoritatea mașinilor pe care le conduc, vechi și de peste 15 ani, sunt adaptate la instalații GPL, fiind de multe ori adevărate bombe pe roți. Despre comportamentul multora dintre taximetriști nici nu merită să fie discutat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.