Acasă Externe Agenda Europeana Grupare implicată în traficul de persoane, destructurată în Grecia

Grupare implicată în traficul de persoane, destructurată în Grecia

DISTRIBUIȚI

151822 – 26092019 – Un grup infracțional organizat implicat în traficul de persoane (vânzarea ovulelor), adopții ilegale și spălarea banilor a fost destructurat de autoritățile elene în colaborare cu Europol.

Activă din 2016, rețeaua a recrutat gravide vulnerabile din Bulgaria, pe care le transporta în Grecia, la Salonic, unde erau puse sub observație medicală și internate în sitale private, pentru a fi asistate la naștere. Nou-născuții erau ulterior adoptați în mod ilegal, pentru sume cuprinse între 25.000 – 28.000 euro pentru fiecare caz. Sumele includeau plata mamei biologice, toate cheltuielile legale, spitalizarea, adopția în sine și sumele cre reveneau membrilor grupării. Unele dintre mamele aduse în Grecia au fost, de asemenea, folosite ca mame surogat.

Același grup infracțional a fost implicat și în traficul de ovule umane. Infractorii au recrutat donatori în Grecia, în special din Bulgaria, Georgia și Rusia. Femeile au fost apoi transferate la Salonic pentru a urma o serie de tratamente de fertilitate pentru a crește numărul ovulelor.

În timpul acțiunii, au fost percheziționate 12 locuințe și au fost arestate 12 persoane suspectate de apartenența la acest grup infracțional. Ancheta a dus la identificarea a încă 10 membri ai organizației criminale. În total, în caz au fost implicate 66 de persoane, inclusiv un avocat, un medic obstetrician-ginecolog și angajați ai clinicilor private. Ofițerii au confiscat 13.000 de euro în numerar, trei mașini, telefoane mobile și dispozitive electronice, diverse documente legate de adoptarea și procedurile de înlocuire, certificatele de naștere și declarațiile bancare.

Se estimează că activitatea infracțională a generat cel puțin 500.000 euro. Banii au fost spălați prin intermediul instituțiilor financiare, bunurilor de lux și proprietăților. Europol a efectuat analize operaționale și financiare, care au confirmat implicarea persoanelor și au coroborat alte dovezi colectate în anchetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.