Acasă Anchete Interne În siguranță, deocamdată doar două săptămâni

În siguranță, deocamdată doar două săptămâni

DISTRIBUIȚI

 151635 – 07092019 –  La 8 septembrie a.c, a fost lansată Campania ”10 (zece) pentru siguranță”, acțiune dedicată creșterii gradului de siguranță a elevilor în contextul începerii anului școlar.

Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Poliția Română, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române,  Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, desfășoară activități de informare a părinților și elevilor (în special a celor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani) cu privire la potențialele pericole la care se pot expune elevii de nivel gimnazial și liceal.

În acest sens, se desfășoară acțiuni de prevenire, intensiv timp de două săptămâni, în locuri publice, intens circulate, dar și în peste 1.500 de unități de învățământ din toată țara atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

În cadrul sesiunilor de informare sunt abordate, în special, teme referitoare la limitarea fenomenului violenței, utilizarea în siguranță a internetului, evitarea situațiilor în care elevii pot deveni victime ale consumului de droguri sau a traficului de persoane.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale (prin inspectoratele școlare teritoriale). De asemenea, astfel de activități vor fi continuate în unitățile de învățământ, pe tot parcursul anului școlar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.