Acasă Externe Agenda Europeana Raport MONEYVAL: trebuie consolidată cunoașterea și eficacitatea procurorilor și judecătorilor în lupta...

Raport MONEYVAL: trebuie consolidată cunoașterea și eficacitatea procurorilor și judecătorilor în lupta împotriva spălării banilor

DISTRIBUIȚI

151811 – 25092019 –  În raportul său anual pentru 2018 publicat astăzi, Comitetul de experți pentru evaluarea măsurilor împotriva spălării banilor și finanțării terorismului (MONEYVAL) , invită statele să se asigure că ei au adoptat măsuri adecvate pentru a combate spălarea banilor.

Efectele criminalității economice, criminalitatea organizată și terorismul au continuat în 2018 în Europa și în alte părți ale lumii. În raport, președintele MONEYVAL, Elzbieta Frankow-Jaskiewicz, subliniază că, având în vedere riscurile crescute, țările și teritoriile din Europa și dincolo de acestea trebuie să ia măsuri puternice împotriva spălării banilor și finanțării. terorismului.

Președintele a menționat o serie de inițiative implementate de MONEYVAL în 2018, ca răspuns la mai multe probleme apăsătoare. În special, ar trebui consolidată cunoașterea și eficacitatea procurorilor și judecătorilor în lupta împotriva spălării banilor, a infracțiunilor asociate și a finanțării terorismului, precum și a eforturilor de combatere a fluxurilor financiare asociate – sclavie, trafic de persoane și exploatarea prin muncă.

MONEYVAL are, de asemenea, prioritatea abordării consecințelor dăunătoare ale așa-numitului fenomen de „risc”, adică practica băncilor din întreaga lume, în ultimii ani, de a opri toate relațiile comerciale cu bănci străine pentru a evita (mai degrabă decât pentru a gestiona) riscurile de spălare de bani sau finanțare a terorismului, cu consecința agravării acestor riscuri în unele țări.

În 2018, MONEYVAL și-a continuat rolul de jucător internațional în rețeaua globală de organisme de finanțare anti-spălare de bani și de combatere a terorismului, condusă de Grupul de acțiune financiară (FATF). Comitetul a urmărit în mod activ 24 de țări și teritorii prin adoptarea de rapoarte de evaluare reciprocă sau rapoarte de monitorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.