Acasă Stiință SRI organizează cea de-a treia ediţie a CyDEx

SRI organizează cea de-a treia ediţie a CyDEx

DISTRIBUIȚI

  151847 – 30092019 –   În perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului din București, se desfășoară cea de-a treia ediție a celui mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx19. La eveniment participă peste 90 de entități din mediul public, privat și academic.  

            În premieră, la CyDEx19 sunt simulate scenarii complexe, concepute în comun de SRI, STS, SPP, MApN, Academia Tehnică Militară, CERT–RO, Ministerul Finanţelor Publice, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, BNR, Deloitte, Bitdefender, SecureWorks şi ING.

            De asemenea, la exercițiu participă pentru prima oară și reprezentanți ai mediului academic, atât în calitate de jucători, cât și de contributori la scenarii.

            Singurul exercițiu național axat pe componenta practică, CyDEx19 are ca scop verificarea nivelului de expertiză tehnică a specialiștilor din cadrul entităților participante în cazul unui incident cibernetic major la nivel național, dar și dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare timpurie, alertă și reacție rapidă la acest tip de incidente.

            CyDEx19 este organizat de SRI, prin intermediul Centrului Național Cyberint, cu sprijinul partenerilor instituționali MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și CERT-RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.