Acasă Social Aparare Armata României participă cu 80 de sportivi la Jocurile Mondiale Militare din...

Armata României participă cu 80 de sportivi la Jocurile Mondiale Militare din China

DISTRIBUIȚI

152024 – 16102019 –  Marți, 15 octombrie, generalul-maior Vasile Toader, locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Apărării, s-a întâlnit, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu membrii delegației Armatei României care vor reprezenta țara noastră la Jocurile Mondiale Militare ale Consiliului Internațional al Sportului Militar (CISM), care vor avea loc în China.

Jocurile Mondiale Militare se vor desfășura în perioada 16 – 29 octombrie, în capitala provinciei Hubei, Wuhan, iar Armata României participă cu o delegație formată din 80 de sportivi și 28 de antrenori, personal medical și staff tehnic.

”Este o deosebită onoare să conduc delegația Armatei României la Jocurile Mondiale Militare CISM din China. Mulțumesc antrenorilor și sportivilor pentru modul în care s-au pregătit și sunt convins că prestațiile lor vor fi motive de mândrie atât pentru noi, cei care vom fi alături de ei, cât și pentru cei de acasă. Am convingerea că vom reuși să reprezentăm cu cinste Armata României”, a precizat generalul de brigadă Dragoș Iacob.

Generalul-maior Vasile Toader a apreciat seriozitatea de care au dat dovadă în pregătire, atât sportivii, cât și antrenorii. ”Știu că v-ați antrenat și că ați îndurat multe. Cei care spun că sportul este doar o plăcere și o desfătare sunt cei care nu cunosc ce înseamnă cu adevărat sportul. Știu că ați trecut prin multe momente de frustrare, de deznădejde, de descurajare, de durere în articulații, în degete, în picioare, în toate părțile corpului, însă ați trecut peste toate  și ați reușit să performați și să vă coagulați în acest grup care este reprezentativ pentru Armata României la aceste jocuri. V-ați pregătit și este momentul în care să vă dovediți pregătirea, să vă dovediți vouă înșivă că puteți. Suntem mândri de voi și vă așteptăm cu drag acasă!”.

Participarea și reprezentarea Armatei României la acest campionat mondial oferă posibilitatea verificării nivelului de pregătire al sportivilor militari români alături de colegi din peste 100 de națiuni membre ale CISM.

Armata României este membră a Consiliului Internațional al Sportului Militar din anul 1992. Jocurile Mondiale Militare se desfășoară din patru în patru ani, ajungând la cea de-a șapte ediție, și reprezintă echivalentul militar al Jocurilor Olimpice de vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.