Acasă Anchete Interne Bănilă, pe făraș

Bănilă, pe făraș

DISTRIBUIȚI

151855 – 01102019 –    Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat demisia lui Felix Bănilă din funcţia de procuror-şef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal. Şeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

”Astăzi (luni – n.r.) nu mă refer doar la Guvern. Mă refer şi la conducerea DIICOT, instituţie a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism şi credibilitate. Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfăşurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni şi să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorităţi, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Aşadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror şef la DIICOT, să îşi înainteze imediat demisia din funcţia de procuror şef al DIICOT. Este imperativ ca greşelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate şi este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituţie”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută, luni, la Palatul Cotroceni.

”De asemenea, îi reamintesc prim-ministrului că sarcina sa principală este aceea de a guverna şi de a rezolva problemele curente, executive, imediate şi nu de a întreprinde turnee electorale externe care nu aduc niciun beneficiu României sau, ca să fiu mai clar, care nu aduc absolut nimic”, a completat şeful statului.

La domiciliul familiei Melencu au fost vineri jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Aceasta a leşinat în timp ce se certa cu jandarmii şi a fost nevoie de intervenţia unei ambulanţe.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, l-a criticat vineri pe șeful DIICOT, Felix Bănilă, într-o discuție telefonică prilejuită de modul în care instituția a gestionat cazul de la Caracal, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Birchall i-a reproșat lui Bănilă instrumentarea cazului, care a culminat cu refuzul mamei Luizei Melencu de a-i fi prelevate probe biologice.

Bănilă a fost luni ținta criticilor fără precedent din partea președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia pentru modul în care DIICOT a gestionat ancheta din cazul Caracal.

În cazul în care Felix Bănilă nu va demisiona, ministrul Justiției pregătește procedura de revocare din funcție prevăzută de lege, exact ca în cazurile Kovesi și Augustin Lazăr, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

De remarcat că Bănilă a fost extrem de prezent în media în ultimele zile, făcând turul televiziunilor în încercarea de a justifica modul în care DIICOT a anchetat cazul Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.