Acasă Centru Covasna Expoziţie de fotografie din arhiva Agerpres, la Sfântu Gheorghe

Expoziţie de fotografie din arhiva Agerpres, la Sfântu Gheorghe

DISTRIBUIȚI
Sursa foto: AGERPRES

152055 – 18102019 – Câteva dintre cele mai valoroase şi inedite fotografii din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă Agerepres, care surprind personalităţi şi evenimente importante din istoria ţării, sunt expuse la Sfântu Gheorghe, în cadrul Festivalului de artă fotografică din Ținutul Secuiesc VISOR.
Directorul general al agenției, Claudia Nicolae, a declarat, la vernisaj, că în arhiva agenţiei există peste 4,5 milioane de fotografii realizate de jurnaliştii şi fotoreporterii instituţiei, din 1927 şi până în prezent, iar acest eveniment, asemenea altora organizate în ultimii ani, îşi propune să le pună în valoare şi să le aducă în atenţia publicului larg.
”Cred că este tezaurul unei ţări ce avem noi, pentru că dacă o pictură sau o carte poate reflecta un eveniment un pic subiectiv, pentru că trece prin ochiul, prin mâna unui autor, fotografia te transpune efectiv în acel loc şi în acel moment. Şi putem vedea aici imagini care pentru prima oară au fost aduse la Sfântu Gheorghe, imagini cu seceta și foametea din 1946, inundaţiile din ’70, imagini care pot spune că arată atât durerea acestui popor, cât şi bucuria. Avem imagini de la tot felul de evenimente sportive, evenimente culturale, muzicale care surprind fiecare părticică, fiecare moment din istoria bogată a acestei ţări. (…) Este istoria noastră pe care trebuie să ne-o asumăm şi să nu o uităm. Astfel de expoziţii cred că ne ajută să nu uităm niciodată cine suntem şi care este trecutul nostru”, a spus Claudia Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.