Acasă Externe La Paris a fost inaugurată ”Promenada Regina Maria a României” 

La Paris a fost inaugurată ”Promenada Regina Maria a României” 

DISTRIBUIȚI

152031 – 16102019 –   La Paris a fost inaugurată marți ”Promenada Regina Maria a României” (în franceză: Marie de ROUMANIE, 1875-1938, Reine de Roumanie), pe o porțiune a cheiului Senei, în fața Turnului Eiffel, potrivit unui comunicat al Ambasadei României. Este pentru prima oară în ultimele decenii când un spațiu public din centrul capitalei franceze primește numele unei personalități din România.

Ceremonia de inaugurare a Promenadei a avut loc în prezența Familiei Regale, a unor înalți oficiali francezi, ambasadori și reprezentanți ai corpului diplomatic, jurnaliști și numeroși membri ai comunității românești. La ceremonie au vorbit Margareta, custodele Coroanei, Sandra Pralong, consilier prezidențial, ambasadorul Luca Niculescu, Catherine Vieu-Charier, viceprimarul Parisului pentru memorie și combatanți, și René-François Bernard, viceprimar al arondismentului 7 din Paris.

Inițiativa a aparținut Ambasadei României în Franța care, în urmă cu un an, a trimis propunerea Primăriei Paris. Decizia a fost luată la 8 iulie 2019.

În mod simbolic, evenimentul a avut loc chiar în ziua în care s-a desfășurat ceremonia încoronării Reginei Maria și a Regelui Ferdinand la Alba-Iulia, în 1922, și cu două săptămâni înainte de ziua de naștere a suveranei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.