Acasă Politic PLUS Sector 5: Primarul Florea, ultimul tun/820 milioane de lei pentru refacerea...

PLUS Sector 5: Primarul Florea, ultimul tun/820 milioane de lei pentru refacerea spațiilor verzi

Întreg bugetul pentru 2019 este 400 milioane lei

DISTRIBUIȚI

151944 – 09102019 –    Primăria Sectorului 5, condusă de social-democratul Daniel Florea (cunoscut mai ales pentru sutele de mii de euro aruncate pe așa-zise spectacole), a scos la licitație un contract-cadru pe patru ani pentru amenajarea spațiilor verzi cu o valoare estimată între 10.5 milioane lei (minim) și 820 milioane de lei (maxim), potrivit unui anunț pe platforma electronică SICAP, remarcat de organizația PLUS de sector.

Contractul-cadru este împărțit în trei loturi: parcuri și spațiu verde – locuri de joacă și agrement, peluze, squaruri, aliniamente și gradini blocuri.

”Daniel Florea dă un ultim tun și se pregătește să atribuie clientelei sale politice peste 820 milioane lei pentru amenajarea spațiilor verzi din Sectorul 5”, scrie PLUS Sectorul 5. Data limită pentru depunerea ofertelor este 8 noiembrie 2019.

Practic, dacă primăria acordă acest contract-cadru, viitorul primar al sectorului va fi obligat ca pe durata întregului său mandat să respecte prevederile negociate de Florea.

Parcul Sebastian, de exemplu, considerat cel mai mare din sector, a fost distrus sistematic în urma unor așa-zis evenimente culturale. În prezent, acesta arată deplorabil, primăria încercând o reamenajare a spațiului verde rămas.

Postarea integrală a PLUS Sector 5: ”Daniel Florea dă un ultim tun și se pregătește să atribuie clientelei sale politice peste 820 milioane lei pentru amenajarea spațiilor verzi din Sectorul 5. Anunțul a fost lansat pe SICAP și are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 8 noiembrie 2019. În condițiile în care tot bugetul UAT Sector 5 pentru anul 2019 este de aproximativ 400 milioane lei, este evident că Primarul PSD Daniel Florea dă dovadă de inconștiență crasă contractând servicii pentru sectorul nostru de o asemenea valoare.
Costuri totale pentru cele 3 loturi: 820 milioane RON, adică 175 milioane de euro (fara TVA), pentru 145 de hectare – un cost de amenajare de 1,2 milioane EUR / hectar, adică 120 EUR/mp. Acest calcul demonstrează imposibilitatea Primăriei Sector 5 de a plăti cei 820 de milioane. Din moment ce contractul se întinde pe 4 ani, rezultă că anual, Primăria Sector 5 va trebui să achite aproximativ 200 milioane lei. Practic jumătate din bugetul sectorului nostru este deja cheltuit pe următorii 4 ani. Mai grav este că propunerea de contract ce urmează a se încheia conține clauze care pun în dificultate Primăria: de exclusivitate, interzicerea rezilierii, imposibilitatea UAT Sector 5 de a lansa noi licitații. Concluzia este cât se poate de sumbră, Daniel Florea aruncă Sectorul 5 în faliment!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.