Acasă Externe Agenda Europeana Raportul MCV 2019 pentru România, cel mai dur din ultimii zece ani

Raportul MCV 2019 pentru România, cel mai dur din ultimii zece ani

DISTRIBUIȚI

  152094 – 22102019 – Raportul MCV din 2019 pentru România este cel mai dur din ultimii zece ani. Experții Comisiei Europene notează că lupta anticorupție a scăzut dramatic, iar activitatea DNA este într-un declin semnificativ, arată un prim draft al raportul care va fi făcut public în această după-amiază.

            Nota critică a raportului privind starea Justiției din România era previzibilă, în contextul în care conflictele din interiorul sistemului judiciar s-au întețit atât în cadrul CSM, cât și între conducerea instituției, asigurată de Lia Savonea, și cea a Ministerului Justiției, în persoana ministrului demis Ana Birchall, anunță Digi24.ro. Astfel, CSM primește critici pentru că nu există colaborare în interiorul instituției.

            A fost remarcată și descreșterea activității DNA, iar în acest context lupta împotriva corupției a cunoscut o scădere dramatică.

            În raport se face referire și la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție. Instituția a fost înființată fără a exista o consultare cu actorii din sistem și nu s-a ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția în privința acesteia.

            În aceste condiții, raportul Comisiei Europene va constata neîndeplinirea multor condiționalități de către România și nu va exista nici o șansă pentru abrogarea MCV (mecanismul de cooperare și verificare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.