Acasă Social Educatie Rezidențiatul – pe 8 decembrie

Rezidențiatul – pe 8 decembrie

DISTRIBUIȚI

 152212 – 30102019 –   Rezidențiatul de anul acesta va avea loc pe 8 decembrie. Parlamentul a aprobat proiectul pentru organizarea și finanțarea examenului. Rezidentiatul ar fi trebuit să se desfășoare mai devreme, în luna noiembrie, dar nu a fost posibil în lipsa unui ministru titular la Educație care să semneze un document oficial.

            Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul de modificare a ordonanţei care permite ca examenul de rezidenţiat să se desfăşoare în acest an pe 8 decembrie, stabilind că, în 2019, cifra de şcolarizare este aprobată prin hotărâre a Guvernului. Camera Deputaților este for decizional, relatează Agerpres.

            Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a adoptat un amendament aparținând senatorului PSD Liviu Pop, care a fost respins în Comisia pentru sănătate, dar a fost ulterior, admis în plen, cu 53 de voturi „pentru” și 12 împotrivă, care prevede că Ministerul Sănătății organizează admiterea în rezidențiatul pe locuri și posturi, prin concurs național, în a treia duminică a lunii noiembrie, iar admiterea în rezidențiatul în medicină de familie, prin test de selecție, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului educației naționale. Pentru anul 2019, concursul național pentru admiterea în rezidențiatul pe locuri și pe posturi se organizează în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății.

            Deputații au amendat proiectul în Comisia de Sănătate, astfel examenul de rezidențiat fiind programat pentru data de 8 decembrie.             Totodată, medicii rezidenți care nu își iau examenul de rezidențiat dar care au finalizat toate stagiile, pot să rămână în sistemul sanitar până la 3 ani dacă sunt angajați de un spital, astfel rezolvându-se deficitul de medici din unele spitale sau specializări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.