Acasă Economie România este mai atractivă pentru investitorii străini

România este mai atractivă pentru investitorii străini

DISTRIBUIȚI

151913 – 07102019 –  România este, de multe ori, mai atractivă pentru investitorii străini decât pentru proprii cetățeni, a fost unul dintre mesajele centrale ale celei de-a patra ediții a RePatriot Summit, care s-a desfășurat la Gura Humorului între 3 și 6 octombrie.

La eveniment au participat peste 200 de români din diaspora, reprezentanți ai autorităților locale și ai Președinției și oameni de afaceri din țară. Moderatorii evenimentului au fost Marius Bostan, inițiator al RePatriot și Felix Pătrășcanu, membru al board-ului RBL.

Pe parcursul celor patru zile, cei prezenți au analizat situația României, au împărtășit proiectele proprii, au făcut planuri pentru noi afaceri profitabile pentru România și au spus ce ar putea face în continuare.

Legat de atractivitatea României, Dragoș Roșca, președinte al Romanian Business Leaders, a subliniat că România se numără printre puținele state europene care au crescut de peste cinci ori în ultimii 20 de ani. ”Cu excepția perioadei de criză, avem 20 de ani cu creștere neîntreruptă”, a declarat Dragoș Roșca. De asemenea, anul trecut, PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei și Cehiei. În primele șase luni ale anului acesta, investițiile străine directe au crescut cu 10%, respectiv 30%. ”Cred că în următorii 20 de ani, PIB-ul României va crește de cel puțin trei ori”, a adăugat Dragoș Roșca.

Lipsa de încredere va fi fi combătută prin cele 11 proiecte strategice RePatriot și următorii pași de acțiune pentru România. Din aceste proiecte enumerăm:

Printre participanți s-au regăsit și antreprenori care au beneficiat de programul Diaspora Start-up, inițiat în 2016, prin care s-au înființat peste 1.000 de companii noi de către români din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.