Acasă Politic Senatorul Titus Corlățean, raportor al Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile...

Senatorul Titus Corlățean, raportor al Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile omului pe tema ”Asumarea responsabilității pentru prăbușirea avionului MH 17”

DISTRIBUIȚI

 151864 – 02102019 –      Senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului, membru al Delegației române la APCE, a fost desemnat, prin votul membrilor Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, raportor pe tema ”Asumarea responsabilității pentru prăbușirea avionului MH 17”.

Obiectivul principal al raportului este sprijinirea eforturilor cercetărilor întreprinse de echipa internațională de investigație pentru identificarea persoanelor  responsabile de prăbușirea avionului companiei Malaysia Airlines MH 17, în ziua de 17 iulie 2014, în spațiul aerian ucrainean, în contextul conflictului din estul Ucrainei.

Raportul aduce în atenție necesitatea cooperării tuturor statelor membre, îndeosebi a celor cu jurisdicție în acest caz, astfel încât cercetările desfășurate până în prezent potrivit Convenției de la Montreal să poată continua. Potrivit art. 2 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, dreptul la viaţă al oricărei persoane este protejat prin lege și fiecare stat parte la Convenție are obligația de a desfășura investigații care să conducă la pedepsirea celor responsabili de pierderea de vieți omenești pe teritoriul său.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va analiza în ce măsură statele au desfășurat aceste investigații, după cum prevede Convenția Europeană a Drepturilor Omului, și au colaborat unul cu celălalt, potrivit instrucțiunilor Consiliului de Securitate al ONU.

La finalul dezbaterilor, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va formula, pe baza propunerilor înaintate de senatorul Titus Corlățean, recomandări care să conducă la aflarea adevărului în acest caz și la aducerea în fața justiției a celor responsabili de pierderea de vieților pasagerilor aflați în ziua de 17 iulie 2014 la bordul MH 17.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.