Acasă Politic Dancă: Vom lua măsuri severe de reducere a unor cheltuieli bugetare

Dancă: Vom lua măsuri severe de reducere a unor cheltuieli bugetare

DISTRIBUIȚI
foto:gov.ro

152619 – 29112019 –   Șeful Cancelariei premierului a anunțat că Executivul Orban a identificat mai multe zone unde va aplica ”măsuri severe de reducere a cheltuielilor bugetare”, în așa fel încât să poată implementa legea pensiilor. Ionel Dancă prezintă lista domeniilor de unde se vor tăia cheltuieli.

            Ionel Dancă spune că Executivul este conștient de presiunile pe care le va pune asupra bugetului legea pensiilor, care prevede o majorare de 40% a pensiilor în septembrie 2020: ”Suntem conștienți de această presiune. În același timp, vorbim despre o lege adoptată în Parlament, iar viziunea Guvernului Orban este că această lege trebuie respectată, pentru că ne-am angajat în fața cetățenilor că vom respecta toate drepturile salariale și drepturile la pensie legale în vigoare și garantăm plata acestora”.

            Șeful Cancelariei premierului declară că ”soluții pentru a acoperi această cheltuială există în acest moment la nivelul proiectului de buget pentru anul viitor, vor fi prezentate public. Sigur că impactul va fi o creștere suplimentară a deficitului pentru anul viitor, probabil undeva cu un 1% din PIB. Vom aplica măsuri severe de reducere în altă zonă de cheltuieli bugetare, pentru a face spațiu și loc pentru această presiune”. Sursa :rfi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.