Acasă Externe Agenda Europeana Dezbatere, la Bruxelles, despre ciberviolența îndreptată împotriva jurnalistelor

Dezbatere, la Bruxelles, despre ciberviolența îndreptată împotriva jurnalistelor

DISTRIBUIȚI

152372 – 14112019 – Asociația Jurnaliștilor Profesioniști (AJP) și Federația Europeană a Jurnaliștilor (EFJ), în colaborare cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și RTBF (Cell Diversity) organizează în această seară, la ora 19:00 la Kinograph  din Bruxelles, la o dezbatere dedicată luptei împotriva ciber-violenței împotriva jurnaliștilor.

Documentarul ”A Dark Place” prezintă experiențe, ”la primă mână”, împărtășite de jurnaliști vizați de violența online și experți în domeniile drepturilor omului, genului și libertății mass-media.

va fi proiectat în premieră pentru Belgia.

Produs de OSCE, ”A Dark Place” acordă cuvântul jurnaliștilor care au fost victime ale ciberviolenței pentru că și-au făcut meseria și pentru apărarea libertății de exprimare. În Turcia, Azerbaidjan, America Latină sau Europa de Vest, fiecare situație este unică, dar modelele se repetă din nou. Adânc înrădăcinat în prezent, acest documentar aduce un omagiu acelor femei care rezistă cu curaj.

Proiecția documentarului va fi urmată de o întâlnire-dezbatere cu jurnalistele belgiene, victime ale atacurilor informatice: Myriam Leroy și Florence Hainaut.

Întâlnirea va fi prezentată de Kristin Olson (consilier principal, OSCE) și co-facilitată de Ricardo Gutiérrez (FEJ) și Martine Simonis (AJP).

Acest eveniment introduce conferința-dezbatere ”Rețelele sociale, armă împotriva femeilor journalist?”, care va avea loc în 25 noiembrie, la Press Club din Bruxelles.

Premiera mondială a documentarului ”A Dark Place” a avut loc anul trecut, în decembrie, la Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.