Acasă Politic După 30 de ani: Revoluția Română la Washington DC

După 30 de ani: Revoluția Română la Washington DC

DISTRIBUIȚI

152235 – 01112019 –       În perioada 21 – 29 octombrie la Washington DC SUA, delegația română condusă de Petrică Dorin Balint, în calitate de coordonator al proiectului, a participat la prima etapă a Programului ”După 30 de ani. Revoluția Română. Un studiu al dezvoltărilor democratice”, dedicat împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989.

            Această primă etapă a cuprins întrevederi cu oficiali ai Departamentului de stat American, oficiali ai Ambasadei României în SUA, ai Universității George Washington, organizarea unui eveniment major cu public, recepții și dineuri, seminarii și vizite la instituțiile democrației americane: Congresul American, Biblioteca Congresului, Curtea Supremă de Justiție.

            Evenimentul istoric, cultural și educațional a avut un real  succes și a readus în prim plan faptele de vitejie și eroismul de care a dat dovadă poporul român în acel sângeros Decembrie ’89, în lupta cu un stat totalitar instaurat în România de dictatorul Nicolae Ceaușescu.

            La 23 octombrie, la Muzeul Universității George Washington, în cadrul aceluiași program,  s-a desfășurat Conferința ”După 30 de ani: Revoluția Română din 1989”, în prezența unui public numeros, unde a avut loc un dialog cu George Cristian Maior, ambasadorul României în SUA și Dennis Deletant, profesor de studii  românești  de la Univesitatea Georgetown, despre lupta pentru democrație din 1989, consolidarea democrației în România și  importanța României la securitatea regiunii.

            La acest eveniment au mai participat Liviu Voinea  – reprezentantul României la FMI, Jennifer Fox – Director Trezorerie SUA pentru Programe Internaționale,  Marlene  Laruelle – Director al Institutului de Studii Europene, Ruse și Euroasiatice, diplomați, istorici, luptători în Revoluție, cadre universitare, studenți   și oameni de afaceri interesați de România.

            În încheierea programului au fost stabilite parteneriate pe o perioadă de cinci ani pentru promovarea Revoluției Române și a idealurilor sale, dezvoltarea schimburilor culturale și educaționale, cercetarea în domeniile legislativ, societate civilă și apărare, precum și pentru consolidarea relațiilor româno-americane,  Universitatea George Washington arătând un real interes de colaborare cu Guvernul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.