Acasă Politic După ce a încercat o fuziune cu PNL, Gabriel Oprea a promis...

După ce a încercat o fuziune cu PNL, Gabriel Oprea a promis că vine în PSD cu 190 de primari și viceprimari/ UNPR are 29 de primari și 56 de viceprimari

DISTRIBUIȚI

 152546 – 26112019 – Generalul Gabriel Oprea i-a promis Vioricăi Dăncilă că, dacă UNPR fuzionează cu PSD, îi aduce 190 de primari și viceprimari. De fapt, UNPR are doar 29 de primari și 56 de viceprimari. În plus, Oprea încearcă să ”doneze” sediul UNPR, evaluat la 500.000 de euro, dezvăluie Newsweek.ro.

            Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) a obținut în urma alegerilor europarlamentare 0,6% din voturi, deși a anunțat că are sute de mii de militari în rezervă și polițiști care susțin partidul său de buzunar. A obținut 54.942 de voturi la nivel național, un număr de voturi cu mult sub candidații independenți Gregoriana Tudoran (peste 100.000 de voturi), George Simion (117.000 de voturi) sau Peter Costea (peste 131.0000 de voturi). 

            În urma acestui rezultat, Gabriel Oprea, președintele UNPR, ar fi încercat să negocieze în primă fază o alianță cu PNL, dar a fost refuzat, susțin surse liberale. Însă s-a reorientat către PSD, partid aflat în criză de identitate și condus de premierul Viorica Dăncilă.

            Conform unor surse din PSD, la masa negocierilor pentru o eventuală fuziune sau alianță, generalul Oprea i-a anunțat pe social-democrați că are ”190 de primari și viceprimari”, plus ”mai multe grupuri de consilieri județeni care vor susține PSD”.

            Date exagerate, însă, de peste două ori. Conform unei situații interne, numărul primarilor și viceprimarilor este 85.

Un alt aspect important îl reprezintă faptul că pe rolul instanțelor de judecată se judecă anularea fuziunii dintre UNPR și PMP.

Operațiunea ”donația de la mine la mine”

De asemenea, Gabriel Oprea  a creat și controlează asociaţia profesională Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor ”Mihai Viteazul”, o organizație despre care susține că ar avea peste 500.000 de membri, polițiști, jandarmi, pompieri și militari activi și în rezervă. Unul dintre apropiații lui Oprea este vicepreședintele uniunii profesionale, col (r) Ionel Babuș, care este și președinte al Federației Sindicatelor Democratice ale Polițiștilor din România.

Actualul sediu al UNPR, situat în București, pe strada Gheorghe Brătianu nr.7, a fost cumpărat cu 110.000 de euro în anul 2011. Banii au fost obținuți din cotizațiile membrilor de partid, donații și subvenții acordate de stat. Valoarea de piață a imobilului este de peste 500.000 de euro, conform situației financiare a partidului din 2017. Clădirea se află pe lista monumentelor istorice ale Bucureștiului.

Generalul Oprea și colonelul Babuș vor să doneze actualul sediu al UNPR către Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor ”Mihai Viteazul”. Practic, Oprea și-ar dona un imobil de peste jumătate de milion de euro de la partid către propriul ONG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.