Acasă Politic Grija lui Dăncilă față de generalii în rezervă

Grija lui Dăncilă față de generalii în rezervă

DISTRIBUIȚI

            152274 – 05112019 –   În ultima zi în funcția de premier, Viorica Dăncilă l-a numit pe generalul în rezervă Constantin Ilie Aprodu în funcția de vicepreședinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor pentru patru ani, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

            Până săptămâna trecută, Aprodu a fost secretarul general al Ministerului Agriculturii, unde a girat angajarea pe ascuns a fiului lui Gabriel Oprea, Gabriel Marin Oprea, timp de două luni, între 1 mai și 1 iulie 2019. O altă angajare controversată la Ministerul Agriculturii este cea a fiului lui Anghel Iordănescu, coleg în UNPR cu Gabriel Oprea. În plus, ministrul Petre Daea a numit în ultimele luni în funcții de conducere în minister, cum ar fi la Direcția de Buget, pensionari din cadrul Armatei, domeniu apropiat generalului Oprea, care a și fost ministru al Apărării, scrie www.G4Media.ro.

            Cine este Constantin Ilie Aprodu?

            Constantin Ilie Aprodu este un om de încredere al lui Oprea încă de pe vremea guvernării lui Adrian Năstase. Aprodu este nașul de cununie al cel puțin unei fete a ministrului în funcție al Agriculturii.

            ”Între Aprodu și Oprea este o legătură veche, plecată de la Casa Armatei, unde cei doi s-au cunoscut”, a declarat pentru G4Media.ro un apropiat al celor doi. Prima funcție importantă a lui Aprodu în sistemul public din România a venit în 2003. Atunci, sprijinit de Gabriel Oprea, Aprodu a ajuns secretar general în Ministerul Agriculturii în Guvernul Năstase. Tot în 2003, Aprodu a fost decorat cu Steaua României de Ion Iliescu.

            După această perioadă, cariera lui Aprodu s-a mutat la Curtea de Conturi a României, acolo unde este angajată și soția sa, așa cum reiese din declarațiile de avere completate de acesta.

            Între 2009 și 2017, Aprodu a fost delegat de Curtea de Conturi ca reprezentant al instituției în plenul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, funcție ocupată până pe 3 aprilie 2017. Pe 5 aprilie 2017, el a fost numit de premierul Grindeanu ca secretar general în Ministerul Agriculturii. Între timp, Aprodu a reușit să-și fixeze și un post permanent în minister: a fost desemnat câștigătorul unui concurs pe un post de conducere în Direcția de Control a ministerului condus oficial de Petre Daea.

            Aprodu este un pensionar din cadrul armatei, așa cum reiese din declarația sa de avere, el având o pensie anuală de peste 100.000 de lei. Declarația de avere din Totodată, Aprodu este și membru al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în retragere din SRI, așa cum reiese din declarația de interese. El figurează și cu un articol publicat în revista serviciului de informații. El și-a plasat la Bruxelles, la Reprezentanța României, fiul – Răzvan Gabriel Aprodu. El a primit încă un mandat până în 2022 și se află la al doilea mandat, mai afirmă sursa citată. Foto si text: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.