Acasă Opinii/Analize Guvernul său

Guvernul său

DISTRIBUIȚI

  152269 – 05112019 – La încheierea primului mandat, Klaus Iohannis reușește în sfârșit să aibă guvernul său, dar acesta va avea un mandat scurt, de cel mult un an, și vine după o guvernare PSD-ALDE care a pârjolit totul în urmă. ”Vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a afirmat Iohannis după ceremonia depunerii jurământului Cabinetului Orban.

            Mandatul nu va fi doar scurt, ci și deosebit de dificil mai ales că liberalii nu se pot baza pe o majoritate în Parlament, votul de încredere fiind obținut în urma unor negocieri și trădări în PSD și Pro România. De altfel, Ponta și Dăncilă au anunțat că cei care au votat Guvernul vor fi excluși din Pro România, respectiv PSD.

            Viorica Dăncilă l-a lăsat pe Toni Greblă să participe la ceremonia de predare-preluare, ea preferând să se ducă la sediul PSD de unde a mai aruncat niște săgeți otrăvite, acuzându-l pe Klaus Iohannis că este un ”dictator” și un ”candidat agresiv”.

            Printre primele priorități ale noului guvern se află propunerea unui comisar european pentru a debloca procesul de învestire a Comisiei von der Leyen. Surse din PNL au precizat pentru EurActiv.ro că Siegfried Mureșan e opțiunea agreată de cei mai mulți liberali.

            Noul Guvern vine într-un climat nu prea optimist. După 30 de ani de libertate, românii se tem de amenințările asupra democrației și statului de drept. 

            Pe agenda se află și tehnologia 5G. Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) tocmai a anunțat că licitația pentru vânzarea de frecvențe pentru rețelele 5G a fost amânată pentru șase luni.sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.