Acasă Social Sanatate Ministerul Sănătății retrage din dezbaterea publică 28 de acte normative

Ministerul Sănătății retrage din dezbaterea publică 28 de acte normative

DISTRIBUIȚI

152349 – 12112019 –  Ministerul Sănătății anunță retragerea din dezbaterea publică sau avizare interministerială a de 28 acte normative.
Este vorba despre 7 ordine de ministru aflate în consultare publică la rubrica Transparență Decizională și alte 21 proiecte de hotărâri de guvern, ordonanțe de urgență și legi  inițiate și aflate în avizare interministerială.
Am primit mai multe semnale și nemulțumiri din partea pacienților, dar și a profesioniștilor din sistem cu privire la o serie de documente aflate în dezbatere publică sau pe circuitul de avizare. Aceste acte trebuie rediscutate, reanalizate și regândite cu toți factorii implicați pentru că dorim ca deciziile pe care le luăm să răspundă cerințelor actuale în vederea creșterii calității în domeniul sanitar. Un exemplu îl reprezintă Legea privind exercitarea profesiilor în sistemul de sănătate. Actul normativ vizează activitatea și are impact asupra tuturor celor care lucrează în sistem, motiv pentru care se impune a fi elaborat cu atenție și responsabilitate, în funcție de solicitările și nevoile tuturor categoriilor de personal„, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, potrivit unui comunicat oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.