Acasă Anchete Justitie Ovidiu Tender, din nou liber

Ovidiu Tender, din nou liber

DISTRIBUIȚI

152321 – 08112019 – Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat din penitenciarul Târgu Jiu, după patru ani de la încarcerarea în dosarul Carom. Eliberarea sa a venit după decizia în primă instanță a Judecătoriei Târgu Jiu, pe care Parchetul nu contestat-o. La trei zile după prima hotărâre, Tender a fost pus în libertate.

            Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost condamnaţi, în luna iunie 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, respectiv 14 ani. Cei doi sunt acuzaţi că au preluat ilegal compania Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140 milioane de lei. Decizia a fost luată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă. Tender a mai stat aproape şase luni, în arest preventiv, în anul 2006, în acelaşi dosar.

            Infracţiunile de care au fost găsiţi vinovaţi Ovidiu Tender şi Marian Iancu sunt înşelăciune şi spălare de bani. Tribunalul Bucureşti îi condamnase pe cei doi la închisoare în decembrie 2014. Decizia a fost, însă, contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care a dat acum o decizie definitivă. Aproape 27 de ani însumează pedeapsa hotărâtă de judecători, cu cea mai mare perioadă (14 ani) dictată pentru Marian Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.