Acasă Politic Se schimbă președinții Parlamentului

Se schimbă președinții Parlamentului

DISTRIBUIȚI
foto: puterea.ro

152267 – 05112019 – Liderul USR, Dan Barna, spune că schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului după învestirea Guvernului Orban ar putea fi o variantă pe care o ia în calcul, dar trebuie văzut concret ce voturi există pentru acest demers, pentru că majoritatea parlamentară este totuși volatilă.

            Barna a spus că a existat discuția schimbării șefilor Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, iar zilele următoare se va discuta despre cum se va proceda, pentru că majoritatea parlamentară este volatilă.

            ”Pentru că problema cu acest tip de majoritate care atârnă de trei-patru persoane în sus – în jos, este faptul că e totuşi volatilă şi e o slăbiciune a acestei opţiuni pe care şi-a asumat-o preşedintele Iohannis. S-a obţinut o victorie importantă astăzi, pentru că, într-adevăr, s-a scăpat de guvernarea Dăncilă şi aceasta era o cerinţă pe care cetăţenii o aveau de la noi în mod constant. Eu sunt de două luni în stradă şi oamenii îmi spuneau lucrul acesta, am scăpat de guvernarea Dăncilă, începem să reparăm România, modificările de conducere la Cameră şi Senat ar putea să fie una dintre variante, dar o să vedem în mod concret ce voturi există”, a afirmat Barna, întrebat pe această temă, potrivit Agerpres.

            Ludovic Orban a spus, imediat după votul de învestitură acordat Guvernului PNL, că președinților Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, ar trebui să le fie rușine pentru că au ascultat ordine de partid și nu au participat la plenul reunit. El a spus că PNL nu se simte confortabil cu cei doi la șefia celor două Camere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.