Acasă Externe Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Politician Lider (WPL) la...

Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Politician Lider (WPL) la Reykjavik

DISTRIBUIȚI

152393 – 18112019 – Éva-Andrea Csép, deputat si secretar al Comisiei pentru muncă şi protecție socială și membru al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi și deputat Oana Vlăducă membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă participă, în perioada 18-20 noiembrie 2019, la Reykjavik, în Islanda, la „Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Politician Lider (WPL)”.

            Printre personalitățile care se vor adresa la Summit-ul WPL se numără: Guðni Th. Jóhannesson, președintele Islandei, Katrín Jakobsdóttir, prim-ministrul Islandei, Steingrímur J. Sigfússon, președintele Parlamentului din Islanda, Julia Gillard, prim-ministrul Australiei, Kolinda Grabar-Kitarović, președintele Republicii Croația,  Tedros Ghebreyesus, director general al Organizației Mondiale a Sănătății, Christy Tanner, vice-președinte executiv și manager general al CBS News și alți invitați de prestigiu.

            Dezbaterile din cadrul evenimentului se vor axa în principal pe promovarea egalității de șanse între femei și bărbați cum a fi: eliminarea decalajului de gen în companii, egalitatea de gen în sectorul de securitate și apărare, împuternicirea femeilor și a fetelor, rolul femeilor în era digitală, promovarea femeilor ca lideri.

            De asemenea, pe agenda reuniunii se regăsesc dezbateri pe diverse teme care vizează problemele curente globale, dintre care amintim: schimbările climatice, inteligența artificială, războiul comercial, discursul instigator la ură, educația, modalități prin care mediul de business și cel guvernamental pot lucra împreună pentru a pregăti viitoarele generații, îmbătrânirea populației.

            Forumul Global al Femeilor Lider Politician (WPL) este o rețea globală a femeilor politician, a cărei misiune este să crească atât numărul, cât și influența femeilor la nivel decizional. Evenimentul din acest an va reuni peste 450 de lideri din întreaga lume, din diferite medii: parlamentar, guvernamental, de afaceri, academic, societate civilă, media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.