Acasă Externe Agenda Europeana Vrei să călătorești gratuit prin Europa? Participă la noua rundă DiscoverEU!

Vrei să călătorești gratuit prin Europa? Participă la noua rundă DiscoverEU!

DISTRIBUIȚI

152320 – 08112019 – Înscrierile pentru cea de-a patra rundă a programului DiscoverEU au început joi, 7 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET) și se vor încheia joi, 28 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET).

Pentru a fi eligibil, trebuie să te fi născut între 1 ianuarie 2001 (inclusiv) și 31 decembrie 2001 (inclusiv), să ai cetățenia uneia din țările fac parte din Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire și să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

            Apoi va trebui să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

            Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin o zi și cel mult 30 de zile, între 1 aprilie 2020 și 31 octombrie 2020.

            Dacă suferi de un handicap sau de probleme de sănătate care îți îngreunează călătoria, vei primi asistență și sprijin.

            Comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics: ”De peste un an și jumătate, DiscoverUE oferă noi posibilități tinerilor din Europa de a-și descoperi continentul. Sunt foarte mulțumit să constat entuziasmul cu care au răspuns tinerii, care formează o adevărată comunitate împreună cu tovarășii lor de călătorie și cu alții. Invit tinerii din fiecare regiune a Europei să profite de această șansă de a experimenta libertatea de mișcare în Uniune, de a-și dezvolta aptitudini importante, de a descoperi bogatul nostru patrimoniu cultural și de a-și face noi prieteniˮ.

            Persoanele interesate de inițiativa DiscoverUE pot participa, de asemenea, la o serie de întâlniri și evenimente în timpul călătoriei și pot primi un jurnal de călătorie pentru a-și nota experiențele. În fiecare an, activitățile DiscoverEU sunt organizate în jurul unei teme specifice legate de prioritățile Uniunii Europene. Tema pentru 2019 este „Să învățăm despre Europa”, iar tema pentru 2020 va fi „O Europă verde și durabilă”.

            Ce este DiscoverEU?

            DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Tinerii interesați au la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie. De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, aproape 50.000 de tineri au primit permise de călătorie. Din România, aproape 2.000 de tineri au primit permise de călătorie.

            Comisia a lansat inițiativa DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European pentru o acțiune pregătitoare cu un buget inițial de 12 milioane de euro; bugetul pentru 2019 este de 16 milioane EUR, iar bugetul estimat pentru 2020 este de 25 milioane de euro. DiscoverEU reunește mii de tineri, care formează o adevărată comunitate în întreaga Europă. Participanți care nu se cunoșteau până atunci au intrat în contact pe platformele de comunicare socială, au făcut schimb de informații sau au oferit sfaturi privind atracțiile locale, au format grupuri pentru a călători dintr-un oraș în altul sau au locuit acasă la alți participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.