Acasă Cultura/Media Anneli Ute Gabanyi, prelegere despre Revoluția Română la ICR Berlin

Anneli Ute Gabanyi, prelegere despre Revoluția Română la ICR Berlin

DISTRIBUIȚI

 152729 – 10122019 –   „Revoluția Română din 1989 – context, cauze, consecințe”, prelegerea susținută de Dr. Anneli Ute Gabanyi, fost analist și șef al secției de cercetare pentru România la Radio Europa Liberă, va avea loc pe data de 11 decembrie 2019, ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin . Evenimentul, ocazionat de comemorarea a 30 de ani de la evenimentele istorice din decembrie 1989, face parte din ciclul de conferințe ”În Dialog”, inițiat de institut.

Cercetătoarea și jurnalista Anneli Ute Gabanyi va vorbi în cadrul prelegerii despre: contextul internațional și cauzele interne ale revoluției române, opoziția împotriva regimului, etapele revoluției, fuga lui Nicolae Ceaușescu și preluarea puterii de către „Frontul Salvării Naționale”, lupta împotriva „teroriștilor” până la execuția dictatorului, confirmarea noului regim prin alegeri, consecințe pentru perspectivele integrării euro-atlantice ale României

Dr. Anneli Ute Gabanyi (născută în 1942 în București) este cercetător politic, critic literar, jurnalist și filolog, care activează de mai multe decenii în Germania. După o carieră în cadrul Radio Europa Liberă și la Institutul de Studii Sud-Est-Europene de la München, Dr. Gabanyi a lucrat din 2001 ca cercetător asociat al Institutului German pentru Studii Internaționale și Securitate din Berlin. Dr. Gabanyi a publicat o serie de cărți, studii şi articole științifice despre România sub comunism, revoluția anului 1989, procesul de tranziție instituțional, politic şi economic al României, integrarea țării în UE şi NATO. A publicat de asemenea numeroase studii despre Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.