Acasă Anchete Artificii și petarde de 60.000 de euro depistate de polițiștii ilfoveni

Artificii și petarde de 60.000 de euro depistate de polițiștii ilfoveni

DISTRIBUIȚI

152894 –  24122019 – 10,6 tone de articole pirotehnice, reprezentând  artificii din clasele 2 și 3 au fost depistate  de polițiștii ilfoveni într-un spațiu neautorizat pentru  aceste categorii de produse.

În cursul zilei de 23 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au depistat cantitatea de 10,6 tone de articole pirotehnice, reprezentând  artificii din clasele 2 și 3, depozitate într-un spațiu din Sectorul 4 București, care nu era autorizat pentru aceste categorii de produse.

Depozitul era închiriat de către o societate comercială, care deținea autorizație pentru articole pirotehnice din clasele F1/P1, însă nu era autorizată să dețină, să păstreze și să comercializeze articole pirotehnice din categorii F 2 și F3.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la spațiul respectiv s-a constatat faptul că o parte din articolele pirotehnice categoria F2 prezentau etichetele originale înlăturate, fiind aplicate în locul acestora etichete pentru articole pirotehnice  din clasele F1, în vederea comercializării în mod ilegal.

Totodată, au fost găsite și mai multe fragmente din etichetele originale desprinse de pe produsele respective, cât și etichete ce urmau să fie aplicate pe articolele pirotehnice din categoriile F2.

Cantitatea de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, a fost ridicată de polițiștii ilfoveni în vederea continuării cercetărilor, sens în care a fost transportată și lăsată în custodia unei societăți autorizate în domeniu.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, urmărirea penală fiind coordonată de Parchetul de pe lânga Judecătoria Buftea.

Reamintim că, la nivel național, Poliția Română desfășoară, în această perioadă, acțiunea ”Foc de artificii – 2019”, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.