Acasă Politic Autoritățile locale vor beneficia  de creșterea surselor directe de venit la bugetul...

Autoritățile locale vor beneficia  de creșterea surselor directe de venit la bugetul local

DISTRIBUIȚI

152801 – 16122019 –      Autoritățile locale vor beneficia  de creșterea surselor directe de venit la bugetul local. Astfel, Guvernul a decis să crească, de la 60% la 64%, procentul din impozitul pe venit care se va vărsa direct în bugetele locale. Executivul a luat această hotărâre în urma propunerilor venite de la Asociația Municipiilor și de la alte autorități locale cu scopul de a întări autonomia locală.

În acest context al măririi surselor de venit, subliniez că adoptarea proiectului de lege referitor la plafoanele bugetare pentru 2020, prin angajarea răspunderii, a fost necesară pentru că în baza lui urmează să fie adoptat bugetul de stat pentru anul următor și, ulterior, adoptate bugetele locale este de părere Angelica Fădor, președintele Comisiei pentru Administrație Publică a Camerei Deputaților.

”PNL este conștient de greutățile financiare pe care le întâmpină autoritățile locale și este determinat ca acestea să nu mai treacă prin blocajele financiare la care au fost supuse în timpul fostei guvernări. Reamintesc faptul că Guvernul Orban a decis să aloce fondurile necesare pentru ca, pe final de an, primăriile să evite intrarea în incapacitate de plată. De asemenea, chiar dacă a apărut o situație de ultim moment prin care statul român este obligat să plătească urgent o datorie de 300 de milioane de euro, Guvernul va asigura, pe final de an, resursele necesare pentru plata lucrărilor efectuate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, lucrări neachitate la timp de Guvernul PSD”, mai spune Fădor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.