Acasă Externe Bogdan Aurescu la reuniunea ministerială a Organizației de Cooperare Economică la Marea...

Bogdan Aurescu la reuniunea ministerială a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN)

DISTRIBUIȚI

  152767 – 12122019 –  Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu participă, în perioada 12-13 decembrie 2019, la cea de-a 41-a reuniune a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), care se va desfășura la Atena.

Evenimentul marchează preluarea de către România, de la Grecia, a mandatului de Președinție-în-Exercițiu a OCEMN pentru următoarele șase luni, în perioada 1 ianuarie 2020 – 30 iunie 2020. Motto-ul Președinției-în-Exercițiu a României este „Bridging Shores through Enhancing Cohesion”.

Agenda reuniunii se axează asupra evoluțiilor curente în cadrul OCEMN, progreselor realizate în procesul de reformă instituțională și de consolidare a profilului regional al Organizației, precum și asupra modalităților de impulsionare a cooperării între statele membre.

Ministrul Bogdan Aurescu va evidenția, cu acest prilej, necesitatea dinamizării dimensiunii economice a activității OCEMN, precum și stimularea progreselor pe linia îmbunătățirii eficienței OCEMN.

Totodată, reuniunea va constitui un bun prilej pentru a reafirma prioritatea acordată de România promovării cooperării regionale, cu implicarea activă a UE, inclusiv prin capitalizarea rezultatelor obținute pe durata Președinției Consiliului UE, în special în ceea ce privește regiunea Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.